"Het is geweldig om te zien hoe de buurt verandert in een sfeervolle leefomgeving"

Gefeliciteerd

Veel lezers van dit magazine mogen zich sinds kort bewoner van De Terpen noemen. Jij misschien ook. De afgelopen periode stond in het teken van klussen, (heel veel) regelen en verhuizen. Hoewel sommigen nog even moeten wachten op de sleutel van hun woning, is het geweldig om te zien hoe de buurt verandert in een sfeervolle leefomgeving. Een omgeving die dankzij de hoogteverschillen mooi aansluit op het omringende landschap.

Woonrijp maken

Op dit moment wordt De Terpen woonrijp gemaakt. We leggen de definitieve verhardingen aan, plaatsen lantaarnpalen en planten groen. Jarco Dijkslag, die de werkzaamheden namens de gemeente Kampen aanstuurt, vertelt erover op pagina 4.

Het Groene Burenerf

De Terpen is nog niet af. De procedure rondom de Eigenwijze Terp loopt en de vereniging Groene Buren Kampen werkt aan een definitief ontwerp voor het Groene Burenerf. Op pagina 3 geven voorzitter Gert-Jan van der Gulik en architect Mara Breunesse een update over de stand van zaken.

Beheerorganisatie

Als bewoner van De Terpen ben je verantwoordelijk voor zowel je eigen tuin als het aangrenzende landschap daaromheen. Samen maken we van de woonbuurt een groen geheel. De boomgaard en de moestuin vormen dé plek om met elkaar aan de slag te gaan. Dat is leuk, maar brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Daarom wordt er onder begeleiding van Stimuland een beheerorganisatie met bewoners opgericht. Een effectieve manier om het beheer professioneel te organiseren, maar bovenal om met plezier samen te werken. Je leest erover op pagina 7.

Laat je huis zien

In de afgelopen periode heb ik bij verschillende oplevermomenten bewoners gesproken. Er kwamen allerlei verhalen voorbij. En dat bracht mij op een idee: hoe leuk zou het zijn om in het volgende magazine huizen en tuinen in De Terpen te laten zien? Lijkt het je wat om mee te doen, stuur dan voor september aanstaande een aantal foto’s naar hetonderdijks@kampen.nl. Daarbij vinden we het leuk om te lezen over jouw keuze voor De Terpen, het huis waarin je woont of de stijl die je hebt toegepast. Besluiten we jouw input te gebruiken, dan nemen we contact met je op. Ik hoop dat je na het lezen van dit magazine weer helemaal op de hoogte bent van wat er in De Terpen speelt. Veel leesplezier!

Elisabeth Ekker Projectleider Het Onderdijks