"Een mooi moment om elkaar te ontmoeten en op een andere manier te leren kennen"

Hoe was jouw zomer? Ik vond het lekker weer om wat te doen en ben veel buiten geweest. Ook reed ik regelmatig langs De Terpen. Van achter de hekken kun je de bouw van de woningen goed volgen. Voor ons als team is het mooi om, na al het voorwerk, eindelijk de eerste contouren van de nieuwe woonbuurt te zien. Deze contouren zijn vanuit de lucht nog beter te bekijken. Daarom hebben we speciaal voor jou een dronebeeld gemaakt. Je vindt ‘m op pagina 5.Achter de schermen zijn we begonnen met de aanbesteding voor de definitieve inrichting van De Terpen. Het tekort aan bouwmaterialen vormt daarbij het gesprek van de dag. Door dit tekort merken we dat het in de praktijk een uitdaging is om een planning te maken. Toch gaat het, zoals het er nu uitziet, lukken om De Terpen op tijd in te richten.

De eerste woningen in De Terpen worden in 2022 al opgeleverd. Dit betekent dat je moet nadenken over binnen, maar ook over buiten. Om je hierbij te helpen, besteden we op pagina 3 aandacht aan de inrichting van je tuin. Daarnaast geven we tips over het vasthouden van water. Door hier vooraf over na te denken, creëer je een goede basis voor het groen. De planten en struiken zullen je dankbaar zijn!


De trouwe lezer weet dat voor de zomer de inschrijving van de Eigenwijze Terp is gestart. Omdat de animo tegenviel, hebben we het plan aangepast. Wat dit plan inhoudt, lees je op pagina 7. Eén ding blijft hetzelfde: je kunt nog steeds op eigen wijze je woning bouwen.

Inmiddels is de meteorologische herfst begonnen. Hét moment om je wandelschoenen aan te trekken. Binnenkort nodigen we de werkgroepen van de moestuin en de boomgaard uit om samen op pad te gaan. We organiseren een leerzaam, maar bovenal inspirerend uitje. Wie weet leidt dat tot nieuwe ideeën over het beheer. Ik zou zeggen: doe mee. Graag tot ziens!

Elisabeth Ekker Projectleider Het Onderdijks