De Eigenwijze Terp blijft eigenwijs

Dit is het nieuwe plan

Afgelopen voorjaar introduceerden we de Eigenwijze Terp. Een bijzondere terp: je kon er met drie andere huishoudens één kavel kopen en samen een plek creëren om te wonen, te werken en te ontspannen. Hoewel we beseften dat het een gewaagd initiatief was, wilden we deze unieke kans niet aan potentiële geïnteresseerden voorbij laten gaan. Inmiddels zijn we een halfjaar verder. De animo viel tegen. Er waren wel geïnteresseerden, maar uiteindelijk resulteerde dat in slechts één inschrijving. En die trok zich later toch terug. De kavel is dus nog niet verkocht. Daarom presenteren we nu een nieuw plan.

Wat is het nieuwe plan?

De Eigenwijze Terp wordt een vrije kavel voor een twee-onder-een-kapwoning. Deze terp blijft een plek voor eigenwijze bouwers:

  • Je bepaalt zelf hoe je de kavel indeelt. Het enige waarmee je rekening hoeft te houden, zijn de inrit en de nutsvoorzieningen.
  • Je krijgt de vrijheid om een woning met een opvallende uitstraling te ontwerpen. Met deze eigen identiteit vormt de woning het middelpunt van de woonbuurt.

Wanneer start de inschrijving?

De inschrijving voor de Eigenwijze Terp loopt van maandag 25 oktober tot woensdag 1 december 2021. In deze periode vind je het inschrijfformulier op www.kavelsinkampen.nl. Wil je checken of jouw idee voor de Eigenwijze Terp eigenwijs genoeg is? Laat je schets dan zien aan de stedenbouwkundige. Een afspraak maken kan via d.vanderstouwe@kampen.nl. We zijn benieuwd! Ontvangen we meerdere inschrijvingen, dan vindt er een loting plaats bij de notaris.

De belangrijkste informatie op een rij

  • De kavel heeft een oppervlakte van circa 1108 vierkante meter. Jullie bepalen zelf waar de grens tussen de twee woningen loopt.
  • Van de keuken tot de schuur, alle functies van beide woningen bevinden zich onder één kap.
  • Krijgen jij en je mede-inschrijver de optie toegewezen, dan bekijken jullie samen met een stedenbouwkundige het beeldregieplan. Daarna hebben jullie vier maanden de tijd om tot een goedgekeurd ontwerp te komen.
  • De optie is zes maanden geldig. Samen met je mede-inschrijver betaal je een reserveringsvergoeding van € 1000,-. Wanneer jullie de kavel kopen, wordt dit bedrag verrekend bij de overdracht van de grond. Trekken jullie de optie in, dan vervalt het bedrag aan de gemeente.
  • Jullie zijn verplicht om de eerste drie jaar zelf op de Eigenwijze Terp te wonen.

Eigenwijs ontwerp op de Eigenwijze Terp

De Eigenwijze Terp ligt in het hart van De Terpen. De twee-onder-een-kapwoning die er komt te staan, is van alle kanten te zien. En daarom moet het een echte eyecatcher zijn. Of je nu houdt van landelijk of modern, je bepaalt zelf de stijl waarin je bouwt. Als het huis maar opvallend mooi wordt. Binnen de richtlijnen van het bestemmingsplan en het beeldregieplan is er van alles mogelijk. Ideeën opdoen? Kijk dan op www.kavelsinkampen.nl. Vanaf maandag 25 oktober vind je hier alle informatie.