"Samen doen, wonen en leven hoort bij De Terpen."

Op de eerste editie van het online magazine over De Terpen, de nieuwste woonbuurt in Het Onderdijks, kregen we veel positieve reacties. In deze tweede editie lees je over de voorbereidende werkzaamheden, de bouw, de Eigenwijze terp, het geslaagde eerste Terpencafé en hoe we hier in het tweede Terpencafé op 7 en 8 december een vervolg aan geven.


Wat is het toch fijn om vorderingen en betrokkenheid te zien bij een project. Zeker als de omstandigheden uitdagend zijn, zoals in deze bijzondere tijd. Want dat is het. Zo vond het eerste Terpencafé door de coronamaatregelen volledig online plaats: we ontmoetten elkaar digitaal om na te denken over de inrichting van de buitenruimte. Hier kwam voor ons technisch gezien een aantal niet of minder bekende zaken bij kijken. We vonden het eerlijk gezegd best wel spannend. Gelukkig waren de reacties positief en leverde het online Terpencafé veel waardevolle ideeën op. Op pagina 3 blikken we terug en vooruit.

De ontwikkeling van De Terpen is in volle gang. De meeste woningen van BEMOG (IJsselterp) en BPD (Dorpsterp) zijn verkocht. De kavels in de Boomgaard zijn op 13 oktober verloot door de notaris. De gelukkige kopers hebben al contact met elkaar over het ontwerp van de woningen. De enige terp die nog in verkoop gaat, is de Eigenwijze terp. Hierover lees je meer op pagina 5. Het Boerenerf, dat door toekomstige bewoners zelf wordt ontwikkeld vanuit CPO De Groene Buren, is inmiddels uitverkocht. Geïnteresseerden komen op een wachtlijst te staan. Mooi en bovenal bijzonder is dat CPO De Groene Buren nauw samenwerkt met deltaWonen. Hoe dat precies zit, lees je op pagina 6. Op dit moment zijn we De Terpen bouwrijp aan het maken. Het definitieve bestemmingsplan is 17 november jongstleden vastgesteld en gepubliceerd. Daarmee zetten we een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt. Heb je ideeën voor onderwerpen voor de volgende editie van dit online magazine, dan hoor ik dat graag. Voor nu wens ik je veel leesplezier toe. En natuurlijk graag tot ziens bij het tweede Terpencafé op 7 of 8 december. Het Terpencafé op 7 december is inmiddels vol. Je kunt je nog aanmelden voor het Terpencafé op 8 december. Wil je de eerste editie van het online magazine van De Terpen nog een keer bekijken? Je leest hem hier.

Elisabeth Ekker namens het projectteam Het Onderdijks