MAAK KENNIS MET

DE TERPEN


De Terpen is een nieuwe woonbuurt aan de rand van Het Onderdijks in Kampen. De buurt grenst aan de landerijen en ligt dicht bij de IJssel en het Reevediep. Vroeger stonden hier boerderijen op kleine terpen. Nu realiseren we op deze plek drie terpen, een boerenerf en een boomgaard die ruimte bieden aan sfeervolle straten met karakteristieke huizen.


Midden in het groen De terpen, het boerenerf en de boomgaard zijn stuk voor stuk uniek, maar hebben één ding gemeen: ze staan midden in het groen. De open tuinen lopen over in het landschap, waardoor je vanuit huis een vrij uitzicht hebt op de natuurrijke omgeving. Je wil hier maar één ding. En dat is naar buiten. Laarzen aan en gaan!

image

Klik op de afbeelding voor vergroting

Beleef de natuur Van vissen tot verstoppertje spelen, in De Terpen doe je waar je zin in hebt. Je kunt fruit plukken in de boomgaard, groente verbouwen in de moestuin of wandelen langs de Oude IJsselarm. Onderweg kom je allerlei buurtbewoners tegen: tussen de hoge rietkragen zwemt een bittervoorn, in de wilgenbosjes doet de egel zijn winterslaap en de hagen van jouw tuin vormen dé favoriete spot van de huismus.

Voel je thuis In De Terpen is het net alsof je in het buitengebied woont, maar dan met scholen, winkels en het station om de hoek. In jouw eigen, sfeervolle straat ben je helemaal op je plek. Dat komt door het prachtige decor, maar ook door het gevoel van noaberschap: iedereen doet zijn eigen ding, maar kijkt naar elkaar om. Van een gezamenlijke fruitplukdag tot een centraal afgiftepunt voor postbezorgers, samen creëer je een buurt waar het fijn wonen is. En waar je je vanaf de eerste dag meteen thuis voelt.

Hier staan we nu

De contouren van de nieuwe woonbuurt worden op dit moment zichtbaar: we leggen de terpen, het boerenerf en de boomgaard aan en maken de grond bouwrijp. Daarnaast liggen vanaf 8 juli het bestemmingsplan en het beeldregieplan zes weken ter inzage. In deze plannen staan de uitgangspunten voor De Terpen beschreven. Ook geven ze weer hoe de nieuwe woonbuurt eruit moet komen te zien. Op basis van het bestemmingsplan en het beeldregieplan kunnen we straks daadwerkelijk starten met de uitvoering. De verwachting is dat we in de eerste maanden van 2021 beginnen met bouwen. Vanaf dan krijgen de Dorpsterp, IJsselterp, Eigenwijze terp, het Boerenerf en de Boomgaard écht vorm. Nog maar heel even geduld dus!

image

Klik op de afbeelding voor vergroting

Het bestemmingsplan en beeldregieplan inzien?